Pekarski krompir, ukusno i nadasve izdašno jelo, oduvek je služeno kao prilog u restoranima. U poslenje vreme, pojavilo se mnogo recepata za ovo jelo, ali mi vam donosimo jedan pravi kome sigurno nećete moći da odolite
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 4-5 čenova belog luka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 2-3 kašičice aleve paprike
- So i biber po ukusu
- 1-2 grančice svežeg ruzmarina
- Malo svežeg peršuna
Priprema:
- Krompir narežite na mesece. U velikoj posudi ga pomešajte sa naseckanim belim lukom, maslinovim uljem, alevom paprikom, soli, biberom i sitno naseckanom grančicom ruzmarina. Dobro promešajte da se krompir ravnomerno obloži.
- Pleh obložeite papirom za pečenje, pa u njega stavite krompir i rasporedite ga u jednom sloju.
- Pecite krompir 30-40 minuta, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Povremeno ga promešajte da se ravnomerno peče i dobije zlatnu boju.
- Pečeni krompir poslužite topao uz malo svežeg peršuna.
Prijatno!
Sve dodatne informacije možeš pronaći na sajtu Kratak spoj.
Prijavi se OVDE.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.