Tokom leta, đuveč se priprema od sezonskog, svežeg povrća. Kada dođe vreme za pripremu zimnice, uvek treba ostaviti i po koju kesu seckanog povrća kako bismo i tokom zime mogli da uživamo u čudesnom đuveču, jelu koje okrepljuje i 'diže iz mrtvih'
Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 3-4 paradajza
- 3-4 paprike
- 1 čen seckanog belog luka
- 1-2 glavice seckanog crnog luka
- 1-2 šargarepe
- 1-2 šolje rastvorene kocke za supu
- šoljica pirinča
- začini po ukusu
- seckani peršun
Priprema:
- Svinjsko meso isecite na kockice pa prodinstajte na laganoj vatri dok ne porumeni.
- Isecite crni luk na režnjeve, šargarepu na kolutove i papriku na kockice. Usitnite beli luk. Paradajz kratko potopite u vrelu vodu, pažljivo mu oljuštite kožicu i isecite na kockice. Sve pripremljene sastojke i dinstano meso sipajte u posudu vatrostalnu posudu ili đuvečaru.
- Dodajte pirinač, posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku po ukusu.
- Promešajte pa nalijte vodom da ogrezne. Pospite seckanim peršunom i poklopite.
- Đuveč pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena dok povrće i meso ne postanu sočni i mekani. Otvorite posudu šred kraj pečenja kako bi se jelo fino zapeklo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.