Kiflice su dobar izbor za sva okupljanja: Taman stanu u par zalogaja i kod malih i kod velikih gostiju, praktične su jer se mogu jesti rukama, a neretko se brzo i spremaju. Ono što mnogi praktikuju jeste da ih pripremaju za doručak i večeru, pa evo recepta za kiflice sa gotovim korama koje će vam se zasigurno svideti
Sastojci:
- 9-12 kora
- 4 krompira
- 1 jaje
- 1 čaša ulja
- 200 ml kisele vode
Priprema:
- Oljušten krompir prelijte vodompa kuvajte dok ne omekša. Projedite, posolite i pobiberite. Ispasirajte i stavite sa strane.
- Pomešajte kiselu vodu i ulje, pa dodajte belanca umućena žicom i sve dobro sjedinite.
- Koru stavite na radnu površinu, pa poprskajte smesom od belanca, kisele vode i ulja. Preko stavite drugu koru, opet premažite, pa preko stavite treću koru. Isecite trouglove, pa na kraj stavite smjesu od krompira i urolajte.
- Poredajte kiflice na tepsiju obloženu pek papirom. Zatim ih premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrijanoj rerni na 190°C oko pola sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.