Prvi 129 pregleda 01. Februar 2025.

Proteinski đevreci od samo par sastojaka

canva

Đevrek je jedno od omiljnih peciva na svetu, a može se kupiti bukvalno bilo gde. Ipak, posebna čar je u tome da ih napravimo sami, a kada je u pitanju neki recept sa zdravim sastojcima, onda ćete pred sobom sigurno imati kvalitetan obrok

Sastojci:

  • 240 g brašna (belo ili integralno)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 360 g grčkog jogurta
  • 1 jaje (za premazivanje, opciono)
  • Po želji susam, mak, beli luk u prahu...

 | Author: canva canva  | Author: canva canva  | Author: canva canva

Priprema:

  1. U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i grčki jogurt, dodajte prstohvat soli za bolji ukus. Viljuškom sjedinite sastojke, a zatim mesite rukama dok ne dobijete glatko i nelepljivo testo, što traje oko 30 sekundi do jednog minuta.
  2. Testo podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo razvucite u dugačku kobasicu i spojite krajeve da formirate oblik đevreka. Možete, ako želite, napraviti i lopticu i probušiti rupu u sredini.
  3. Premažite đevreke umućenim jajetom i pospite ih obilno svojim omiljenim dodacima - susamom, makom ili začinima.
  4. Stavite đevreke na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ako koristite fritezu na vruć vazduh, pecite ih na 180 stepeni oko 25 minuta.
  5. Gotove đevreke možete zamrznuti i vaditi po potrebi.

Prijatno!

Tvoja reakcija?