Na našim stolovima, pite su neizostavan detalj tokom praznika, rođendana, slava i proslava, ali se i svakodnevno rado jedu za doručak, večeru ili užinu. Ništa nije lepše od mirisa sveže hrskave gibanice koji se širi kućom i poziva na doručak
Sastojci:
- 500g kora za pitu
- 3 jajeta
- kisela voda
- 500ml jogurta
- 1 dl ulja
- sir po želji
Priprema:
- Razbijte jaja u činiju i dodajte jogurt, ulje i malo kisele vode. Sve to pomešajte i ako želite, izdrobite i dodajte sir.
- Dok se rerna greje, premažite pleh uljem.
- Izdvojte dve kore i stavite ih jednu preko druge. Premažite smesu, a zatim ponovo preklopite sa dve kore. Ponovite ovaj posupak i dvema korama preklopite pitu za kraj. Po želji, pitu možete urolati, pa prebaciti u pleh.
- Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Po potrebi smanjite jačinu rerne.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.