Mnogi od nas ne mogu da zamisle život bez mesa, a to važi za meso u bilo kom obliku, pa neka su i ćufte na meniju. Ove koje vam danas predstavljamo su jako, jako ukusne, a kao prilog predlažemo da spremite pire krompir ili taljatele
Sastojci:
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- ml biber
- slatka paprika
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica suvog začina
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
Sos:
- 2 kašike brašna
- 1 kašika mlevene aleve paprike
- 200ml kuvanog paradajza
- 300ml vode
Priprema:
- U blender staviti meso i iseckan luk zajedno sa belim lukom, biber, papriku kari, začin, prezle i jaje i sve izjednačiti u blenderu. Praviti male ćuftice i pržiti u tiganju.
- Kad se isprže izvaditi na papirnu salvetu. U tiganj staviti dve kašike brašna, pa malo propržiti i dodati jednu ravnu kašičicu mlevene paprike, 200 gr kuvanog paradajza i 300 ml vode i mešati da provri.
- Posoliti i dodati jednu kašičicu šećera. Vratiti ćuftice u tiganj da se kuvaju sa sosom oko dva minuta. Skloniti i servirati. Ja najrađe serviram sa kuvanim krompiron.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.