Prvi 177 pregleda 02. Oktobar 2024.

Posne mekike gotove za 10 minuta: San svake domaćice!

youtube/canva

Ove mekike su savršeno mekane iznutra, a hrskave spolja i nikako nećete pogrešiti ako ih napravite za večeru. S obzirom da s eveoma brzo pripremaju, imate vremena da ih servirate čak i za doručak

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 ml tople vode
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 supena kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g svežeg kvasca
  • ulje za prženje

 | Author: youtube/canva youtube/canva

Priprema:

  1. U 100ml tople vode rastvorite kvasac i šećer pa dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe.
  2. Prosejte brašno u posudi i dodajte so i ulje. Dodajte aktivirani kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju ili kesu i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta.
  3. Radnu površinu pospite brašnom pa na nju stavite testo i nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri.
  4. Gotove mekike vadite na ubrus da se ocedi višak masti.

Prijatno!

 | Author: a1 a1 Sve dodatne informacije možeš pronaći na sajtu Kratak spoj.

Prijavi se OVDE!

Tvoja reakcija?