Iako su pekare pune posnih proizvoda, a restorani nude sjajnu vegansku ponudu, nekada bismo želeli da izbegnemo i jedno i drugo, što zbog novca, što zbog želje za kvalitetnijim obrokom koji smo sami pripremili. Ova salata je upravo jedna od takvih: Zasitna, preukusna i veoma jeftina za pripremu
Sastojci:
- 200 g testenine (flekice)
- 150 g posnog majoneza
- 1 kašičica senfa
- 150 g kukuruza šećerca
- 200 g karfiola
- 1 velika crvena paprika
- 1 paprika iz turšije
- 1 glavica crvenog luka
- 2 kašike susama
- 2 kašike suncokretovih semenki
- 180 g tunjevine
Priprema:
- Skuvajte testeninu, a karfiol obarite posebno.
- Na tiganju propržite susam i suncokretove semenke dok ne porumene.
- Sve dobro ohladiti.
- Testenini dodajte naseckanu papriku i luk, majonez, senf, kukuruz, karfiol, susam i suncokret, a potom i tunu koju ste ocedili od ulja. Sve dobro promešajte i ohladite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.