Pizza je jedan od omiljenih obroka u celom svetu, ali postoje i njene varijacije. Naime, mnogima je sami spoj paradajza, suhomesnatih proizvoda, sira i origana presudan, pa im nije važno da li je u pitanju klasična pica, pužići, rolnice ili pita
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 g sitnog sira
- 100 g kačkavalja
- 200 g šunke
- 1 čaša brašna
- pola čaše ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- kečap
- origano
- so
Priprema:
- U zavisnosti od broja kora u pakovanju, podelite ih na tri jedna dela, ali potrebno je da po rolatu imate najmanje pet kora.
- Umutite jaja, dodajte malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine. Odvojite tri do četiri kašike ovog fila sa strane.
- Kačkavalj narendajte i šunku iseckajte sitno.
- Na podlogu stavite prvu koru i premažite je sa tri kašike fila pa ponovite postupak i sa drugom korom.
- Stavite treću koru, tri kašike fila i kečap.
- Prekrijte četvrtom korom, pa je premažite sa tri kašike fila, dodajte deo sira, šunke i origana tako da ostane za svaki rolat.
- Na kraju stavite i poslednju koru, kečap i odokativno kačkavalj. Urolajte dobro i postavite na podmazan pleh. Istim postupkom pripremite preostale rolate i stavite u pleh. Premažite ih filom koji ste izdvojili.
- Podmažite pleh i stavite da se peče oko 40 minuta, na 200 stepeni.
- Nakon pečenja, prekrijte krpom i ostavite malo da odstoji, isecite i poslužite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.