Piletina je jedno od laganijih mesa, a varijacije kada je njena priprema u pitanju su brojne. Danas vam predstavljamo jednu od njih, a u pitanju je recept za pileći file u sosu od senfa i jogurta. Garantujemo da će vam se svideti i da ćete je ubrzo ponovo praviti
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 1 čaša jogurta
- 1 kašičica senfa
- so i biber po ukusu
- peršun
- 1 kašičica kurkume,
- seme korijandera
Priprema:
- Narežite na kockice piletinu i prodinstajte 5 minuta u tiganju bez ulja. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena, savetuje Cdm.
- Preko piletine sipajte jogurt, dodajte senf, so i biber po ukusu, kurkumu i malo korijandera. Sve lepo promešajte i ostavite da se krčka na laganoj vatri dok sva tečnost ne uvri.
- Na kraju pospite iseckanim peršunom. Poslužite uz prilog po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.