Kada se spomene musaka, ona spada u najjednostavnije, a izdašne i veoma ukusne obroke. Ipak, najčešće se pravi od mešavine junećeg i svinjskog mlevenog mesa. Uvek treba probati nešto novo, pa danas imamo recept za musaku sa piletinom
Musaku možete pripremati sa neutralnom pavlakom, bešamel sosom ili je samo preliti umućenim jajima i mlekom. Možete čak i da izbegnete preliv te da musaku ispečete prekrivenu folijom, piše Lepota i zdravlje.
@jcgeo__ Believe it or not, some things taste the same with fewer calories and less fat. A serving of this Chicken Moussaka has 400 calories less than the original. Try this recipe and let me know your thoughts!🫠🙌 #moussaka #moussakarecipe #chicken #recipe #mealprep #mealprepping #mealprepideas #jcgmealpreppingsundays #gym #fitness #healthy #nutrition #nutritiontips #discipline #calories #caloriedeficit #caloriescounting #cyprustiktok #greecetiktok #greekfood ♬ (It Goes Like) Nanana - Edit - Peggy Gou
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 5 većih belih krompira
- 500 g pilećeg belog mesa
- malo ulja
- mleveni biber
- origano
- bosiljak
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- 1 veći paradajz
- 200 g kačkavalja
- so i biber
Priprema:
- Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kolutove debljine 3 mm, a pileće belo meso iseći na kocke.
- Po dnu nauljene tepsije posuti crni luk. Preko njega složiti kolutove krompira, jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju i da prekriju površinu tepsije. Posoliti i pobiberiti.
- Po krompiru rasporediti kockice piletine. Jaja umutiti s pavlakom za kuvanje, dodati malo soli, origana i bosiljka, pa umutiti žicom. Smesu ravnomerno preliti preko musake. Prekriti je papirom za pečenje, preko njega naneti aluminijumsku foliju i krajeve pričvrstiti da se slepe uz tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
- Musaku izvaditi iz rerne, pa skinuti papir i foliju. Meso posuti rendanim kačkavaljem, odozgo rasporediti kolutove paradajza i vratiti u rernu da se dopeče još desetak minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.