Pica od krompira je jelo koje možete jesti u bilo koje doba dana, pa ako ustanete nešto ranije, možete je pripremiti za doručak, a ako nemate vremena da spremate pojedinačne obroke, ostaci ove pice mogu vam savršeno poslužiti i za ručak i večeru
Sastojci:
- 5 krompira srednje veličine
- 200 g paradajz pirea
- 200 g mocarela ili nekog sličnog sira
- 2-3 kašike pesto sosa
- začini po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
- Skuvajte krompir u ljusci u slanoj vodi. Pleh za picu prekrijte papirom za pečenje, rasporedite kuvani vrući krompir, lagano ga izgnječite, prekrijte drugim slojem papira pa razvijte koru.
- Skinite gornji papir, sipajte maslinovo ulje, so, biber, začine po želji i stavite u rernu 15 minuta na 200 stepeni.
- Nakon toga, ravnomerno rasporedite paradajz pire i pospite rendanim sirom. Dodajte malo pesto sosa i stavite u rernu još 5 minuta. Servirajte sa listovima bosiljka, savetuju Vijesti.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.