Prvi 1696 pregleda 23. Februar 2025.

Pečena piletina sa povrćem je ručak koji se pamti!

Nedelja je dan za okupljanje sa porodicom, a kako da se okupimo bez hrane, pitanje je na koje niko nikada nije dao odgovor, jer se domaćice uvek potrude da naprave pravu gozbu od nedeljnog ručka. Ako nemate puno vremena, danas možete napraviti piletinu sa povrćem iz rerne pa ćete uz domaću supu i salatu imati kompletan ručak kome niko neće odoleti

Sastojci:

  • 4 batka sa karabatakom
  • 400 gr krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sveža paprika
  • prstohvat aleve parike
  • začini po ukusu
  • 60 ml ulja
  • dve grančice ruzmarina

 | Author:

Priprema:

  1. Oljuštite krompir i isecite ga na četvrtine. Šargarepu isecite na kolutove, kao i tikvicu. Dodajte isečenu papriku i na rebarca iseckan crni luk.
  2. Piletinu začinite mešavinom od malo aleve paprike, soli, vegete i bibera, zasecite batake i karabatake, dodajte povrće, pouljite, pa posudu u kojoj ćete peći jelo pokrijte folijom. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta, na 200 stepeni, pa skinite foliju i pecite jelo još 15 do 20 minuta.

Prijatno!

Tvoja reakcija?