Septembar je i uveliko je vreme za ostavljanje zimnice. U to svakako spada i paprika u pavlaci koja se jede tokom cele godine, ali zima je doba u kome je niko ne zaobilazi
Sastojci:
- 3 kg paprike babure
- 5 kg krem sira
- 2 kg kisele pavlake
- 10 g vinobrana
- So
Priprema:
- Papriku izdubite i očistite od semena pa naseckajte na sitne komadiće.
- Papriku pospite vinobranom i dodajte malo soli.
- Umutite mikserom krem sir i kiselu pavlaku. Dodajte seckane paprike u prethodno umućenu smesu.
- Smesu rasporedite kašikom u tegle i čvrsto zatvorite.
- Veliki lonac napunite vodom i ubacite zatvorene tegle tako da voda ne dolazi do poklopca tegle.
- Pasterizujte tako što ćete pustiti da voda vri 20 minuta, a potom ugasite ringlu i ostavite da se sve zajedno ohladi.
- Izvadite ohlađene tegle i stavite ih na hladnom mestu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.