Prvi 28 pregleda 04. Septembar 2024.

Paprike u pavlaci, odličan prilog ili salata uz meso!

canva

Septembar je i uveliko je vreme za ostavljanje zimnice. U to svakako spada i paprika u pavlaci koja se jede tokom cele godine, ali zima je doba u kome je niko ne zaobilazi

Sastojci:

  • 3 kg paprike babure
  • 5 kg krem sira
  • 2 kg kisele pavlake
  • 10 g vinobrana
  • So

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Papriku izdubite i očistite od semena pa naseckajte na sitne komadiće.
  2. Papriku pospite vinobranom i dodajte malo soli.
  3. Umutite mikserom krem sir i kiselu pavlaku. Dodajte seckane paprike u prethodno umućenu smesu.
  4. Smesu rasporedite kašikom u tegle i čvrsto zatvorite.
  5. Veliki lonac napunite vodom i ubacite zatvorene tegle tako da voda ne dolazi do poklopca tegle.
  6. Pasterizujte tako što ćete pustiti da voda vri 20 minuta, a potom ugasite ringlu i ostavite da se sve zajedno ohladi.
  7. Izvadite ohlađene tegle i stavite ih na hladnom mestu.

Prijatno!

Tvoja reakcija?