U danima posta se i te kako možemo najesti i napraviti kvalitetne obroke, samo je potrebno da budemo malo maštoviti. S obzirom da se u vreme posta ne jede hrana životinjskog porekla, imamo sjajan recept za punjene paprike sa povrćem
Sastojci:
- 7 paprika babura
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- 50 g kukuruza šećerca
- 60 g ljuspica soje
- 4 manja krompira
- 100 g paste od paradajza
- 1 paradajz
- 200 ml soka od paradajza
- majčina dušica
- mleveni biber
- ulje
- so
Priprema:
- Paprike babure izdubiti i očistiti od peteljki i semena. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i krompir oguliti i izrendati nakrupno pa u šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
- Ubaciti kukuruz šećerac i ljuspice soje, pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo tečnosti dok ljuspice soje ne nabubre.
- Dodati rendani krompir, začiniti majčinom dušicom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Umešati pire od paradajza, sipati malo vode i sve zajedno kratko prodinstati.
- Fil ostaviti da se prohladi, pa njime napuniti izdubljene paprike. Paprike poslagati u odgovarajuću zemljanu posudu, a otvore prekriti kolutovima paradajza. Između paprika sipati sok od paradajza da prekrije dno.
- Paprike prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne omekšaju. Pred kraj pečenja foliju ukloniti da paprike porumene.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.