Sataraš je jelo koje tokom leta veliki broj ljudi priprema. Veoma je bogatog ukusa, lagan je i potrebno je samo malo vremena da biste pred sobom imali ovako ukusan obrok
Sastojci:
- 2 veća crvena luka
- 4 žute paprike
- 4 zelene paprike
- 6 paradajza
- suncokretovo ulje za prženje
- so
- biber
Priprema:
- Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve.
- Žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice, a na isti način pripremiti i zelene paprike.
- Oguliti paradajz i isećiga na kockice.
- U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.
- Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku.
- Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.
- Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da se kuva oko 30 minuta. Za to vreme tečnost u satarašu će se redukovati.
- Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.