Kao što smo i najavili, u narednom periodu ćemo se pozabaviti jednostavnim i jeftinijim obrocima koje mogu napraviti i početnici. Trudićemo se da se među njima nađu razni specijaliteti: Predjela, tapasi, ručkovi, deserti... Ma sve ono što volimo, a što se može prilagoditi studentskom budžetu
Sastojci:
- 1 šoljica od 200 ml belog pirinča
- 2 šolje vrele vode
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kukuruza šećerca
- 2 čena belog luka
- 1 struk peršuna
- kašika ulja
Priprema:
- Na malo ulja izdinstati seckani luk i šargarepu pa dodati ostalo povrće i opran pirinač.
- Dodati začine i peršun pa naliti i vrelu vodu. Ostaviti rižoto da se krčka poklopljen oko 20 minuta na laganoj vatri.
- Kada pirinač upije svu vodu, skloniti ga sa ringle. Ovaj pririnač možete i da zapečete u rerni, tj. kada nalijete vodu sve preručite u vatrostalnu činiju i stavite u rernu.
Prijatno!
Cene:
- Pirinač: oko 100dinara
- Glavica crnog luka: oko 40 dinara
- Kukuruz: oko 100 dinara
- Tikvica: oko 20 dinara
- Šargarepa: oko 30 dinara
Ostali sastojci se koriste u minimalnim količinama.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.