Zdenka je mlečni proizvod koji smo u detinjstvu jeli za doručak i večeru i taj ukus prosto nikada ne dosadi. Kako se u poslednje vreme vraćamo nekim tradicionalnijim jelima i načinima pripreme, shvatili smo da je zdenku veoma lako napraviti
Pored toga što oduzima veoma malo vremena za pripremu, znaćemo i koje sastojke smo upotrebili da napravimo topljeni sir, piše Espreso.
Sastojci:
- 250g svežeg sira
- 25g putera
Priprema:
- Stavite maslac da se otopi na niskoj temperaturi.
- Sa druge strane, ispasirajte mlad svež kravlji sir, pa kad se maslac rastopi dodajte sir u šerpicu i lagano mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.
- Kada smesa postane glatka, skinite šerpicu sa ringle, preručite namaz u okruglu posudu, sačekajte da se stegne, pa isecite na trouglove kako bi i izgledom podsećao na onaj kupovni. Sir čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.