Prvi 234 pregleda 11. Mart 2025.

Pileći kari: Sočan i kremast, pravi izbor za ručak!

canva

Priprema karija zahteva ozbiljnu proceduru i vežbu koja se stiče rutinom. Ipak, kada nemamo vremena da eksperimentišemo, veoma je jednostavno napraviti ovaj sos

Sastojci:

  • 900 g pilećih prsa bez kostiju
  • 250 g pavlake
  • 200 g smrznutog graška
  • 2 kašičice kari praha
  • 1 luk
  • 1 žuta paprika
  • biljno ulje po želji
  • so i biber

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Zagrejte malo ulja u tiganju, pa prodinstajte oko pet minuta sitno seckani crni luk i biber.
  2. Dodajte 1 kašičicu karija u prahu, dobro promešajte i nastavite da pržite povrće oko dva minuta, pa izvadite povrće iz tiganja.
  3. iseckajte pileća prsa i dodajte ih u tiganj, kao i preostalu kašičicu karija u prahu u tiganj. Pecite piletinu oko dva minuta sa svake strane.
  4. Vratite povrće u tiganj i dodajte smrznuti grašak. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Posolite i pobiberite po želji.
  5. Dodajte pavlaku i sve dobro promešajte. 
  6. Poslužite uz bareni pirinač ili naan i uživajte.

Prijatno!

Tvoja reakcija?