Iako u Centralnoj Srbiji verovatno nećete sresti nekoga ko zna za ovo jelo jer je ono tradicionalno vojvođansko, verujte nam da će se svima dopasti. Tako je jednostavno za pripremu i ne sadrži puno sastojaka, a tako je punog i predivnog ukusa
Sastojci:
- 400g brašna
- 200ml mlake vode
- kašičica soli
- 500g krompira
- 1 veliki crni luk
- 2 – 3 kašike crvene mlevene slatke paprike
- kašičica ljute gruvane paprike
- malo ulja
- začin po izboru peršun ili majčina dušica za dekoraciju
Priprema:
- Krompir u ljusci obariti pa ga ostaviti da se prohladi.
- Umesiti testo od brašna, mlake vode i soli pa ga oklagijom istanjiti do 3 mm debljine. Iseći testo na trakice otprilike 1 cm širine i do 10 cm dužine. Bariti ih u većoj šerpi ključale vode dok ne isplivaju na površinu (par minuta).
- Oljuštiti krompir i iseći ga na kockice.
- Luk iseckati na kockice pa na malo ulja u širem tiganju prodinstati dok ne postane staklast, potom dodati krompir i začine i prodinstati kratko sve zajedno dok se ne sjedine sastojci pa dodati konačno i testo i sve dobro izmešati. Služiti dok je toplo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.