Spanać je povrće koje mnogi obožavaju kao prilog, ali i kao samostalno jelo. Pun je raznih vitamina i trebalo bi da se nalazi često u ishrani. Donosimo vam savete kako da pravilno pripremite spanać kako bi zadržao sve blagodati koje poseduje, ali ujedno i bio ukusan
Sastojci:
- 500 g spanaća
- 2 kašike maslaca
- 2 čena belog luka
- So i biber po ukusu
- 1/4 šoljice pilećeg ili povrtnog bujona
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike kisele pavlake
- 1/4 šolje naribanog parmezana
Priprema:
- Operite sveži spanac i osušite ga papirnatim ubrusom.
- Zagrejte maslac u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte naseckani beli luk u tiganj i dinstajte dok ne zamiriše.
- Dodajte spanać u tiganj i dinstajte ga dok se ne ugreje. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Dodajte bujon i sok od limuna i kuvajte na laganoj vatri dok se ne smanji za 1/3.
- Sklonite tiganj sa šporeta i umešajte kiselu pavlaku.
- Poslužite toplo, posuto naribanim parmezanom.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.