Prvi 45812 pregleda 03. April 2024.

Najlepši recept za spanać, sprema se za tren!

canva

Spanać je povrće koje mnogi obožavaju kao prilog, ali i kao samostalno jelo. Pun je raznih vitamina i trebalo bi da se nalazi često u ishrani. Donosimo vam savete kako da pravilno pripremite spanać kako bi zadržao sve blagodati koje poseduje, ali ujedno i bio ukusan

Sastojci:

  • 500 g spanaća
  • 2 kašike maslaca
  • 2 čena belog luka
  • So i biber po ukusu
  • 1/4 šoljice pilećeg ili povrtnog bujona
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1/4 šolje naribanog parmezana

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Operite sveži spanac i osušite ga papirnatim ubrusom.
  2. Zagrejte maslac u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte naseckani beli luk u tiganj i dinstajte dok ne zamiriše.
  3. Dodajte spanać u tiganj i dinstajte ga dok se ne ugreje. Posolite i pobiberite po ukusu.
  4. Dodajte bujon i sok od limuna i kuvajte na laganoj vatri dok se ne smanji za 1/3.
  5. Sklonite tiganj sa šporeta i umešajte kiselu pavlaku.
  6. Poslužite toplo, posuto naribanim parmezanom.

Tvoja reakcija?