Bolonjeze pasta se jede širom sveta, ali se njeni ukusi i priprema razlikuju od pojedinca do pojedinca. Mi vam predstavljamo neki osnovni recept koji se zaista veoma brzo priprema. Iskoristite ovaj kišni dan i napravite ukusnu testeninu
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa
- 500 ml pasiranog paradajza
- 150 ml crvenog vina
- 2 luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
- Luk i šargarepu sitno isecite i propržite na maslinovom ulju.
- Dodajte sitno seckani beli luk i kratko popržite.
- U tiganj sa povrćem dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne omekša.
- Nalijte vino i sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte pasirani paradajz.
- Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.
- Na kraju dodajte prethodno obarenu i oceđenu testeninu u sos.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.