Sezona je svežeg povrća koje je izuzetno zdravo pa koristimo svaku priliku da se na našem meniju nađe svakodnevno, barem za jedan obrok. Kada je u pitanju paprika, retko ko je sa naših podneblja ne voli makar u nekom obliku
Kada uz nju dodate red krompira, pa malo rendanog trapista, pa onda red piletine, nema šanse da ne dobijete preukusan obrok!
Sastojci:
- 200g pečene crvene paprike
- 200g pilećeg belog mesa
- 100g rendanog trapista
- 450g krompira
- 2 praziluka
- 2 čena belog luka
- 125g milerama
- 1 kašika senfa
- 180ml mleka
- 1 kašikasuve žalfije
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Krompir iseći na kolutove i kuvati ga u slanoj vodi 15 minuta od početka vrenja. Ocediti ga i ostaviti sa strane,
- U tiganju zagrejati malo ulja, dodati iseckan praziluk i beli luk pa dinstati na slaboj vatri dok ne omekša. Skinuti sa vatre, dodati mileram, senf i žalfiju i sve dobro pormešati. Uz neprestano mešanje dodavati postepeno mleko pa sve sjedeiniti.
- U podmazanu vatrosalnu činiju poređati red krompira, a zatim polovinu mesa isečenog na kockice. Preko staviti red pečene paprike, oko pola od ukupne količine, pa onda preliti polovinom fila od milerama i posuti rendanim trapistom. Ponoviti ređanje još jednom.
- Pokriti posudu ili tepsiju folijom pa staviti da s epeče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga skinuti foliju i peći još desetak minuta dok sir ne poprimi zaltnu boju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.