Musaka od kupusa je veoma izdašno jelo puno mesa, povrća i vitamina, a veoam brzo se sprema. Pored toga, kupus je veoma povoljan pa ćete ovo jelo pripremati često, uz lične modifikacije
Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- 1glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 g mlevenog mesa
- 1 šoljica pirinča
- suvi začin od povrća po ukusu
- začinska papriku po ukusu
- so i biber po ukusu
- 2 jajeta
- čaša kisele pavlake
- ulje za prženje
Priprema:
- Kupus isecite kao za salatu i prodinstajte na ulju dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte rendanu šargarepu i šolju opranog pirinča. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Na ulju prodinstajte iseckani crni luk i potom dodajte mleveno meso. Kad meso porumeni, prebacite ga u šerpu sa kupusom i sve izmešajte.
- Uzmutite jaja i pavlaku u posebnoj posudi, dodajte suvi biljni začin i začinsku papriku po ukusu, kao i jednu kašičicu ulja.
- Sipajte smesu od mesa i kupusa u dublji pekač pa prelijte razmućenim jajima i pavlakom. Protresite pleh da se sve ujednači i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče dok ne dobije lepu rumenu boju, odnosno dok pirinač ne omekša.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.