Krompir sa ruzmarinom, piletinom i lukom je ukusan i jednostavan obrok koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Priprema se veoma brzo i jednostavno. Evo recepta:
Sastojci:
- 4 pileća fileta
- 4-5 krompira
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 grančice svežeg ruzmarina
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje ili ulje po izboru
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana ili majčine dušice
- Sok od 1 limuna
Priprema:
- Krompir oljuštite i isecite na kolutove ili kockice. Crni luk isecite na krugove ili trakice, a beli luk sitno iseckajte.
- Piletinu operite i posušite, pa je posolite, pobiberite i po želji dodajte malo maslinovog ulja, sok od limuna i dimljenu papriku. Ostavite da odstoji 10-15 minuta.
- U većem plehu ili vatrostalnoj posudi, stavite krompir, luk (crni i beli), i ruzmarin. Prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte da se povrće ravnomerno pokrije.
- Na povrće stavite pileće filete, pa sve prelijte još malo ulja. Po vrhu možete dodati još grančica ruzmarina ili začina po želji.
- Stavite pleh u prethodno zagrejanu pećnicu na 200°C i pecite 40-45 minuta, povremeno promešajući krompir da se ravnomerno ispeče. Ako je potrebno, piletinu možete okrenuti nakon 20 minuta.
- Kada sve porumeni, izvadite i servirajte!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.