Menemen je jelo koje nam dolazi iz turske kuhinje, a veoma je slično satarašu. Ipak, mnogo se brže priprema, sočnije je i daleko ukusnije. Obrok je pun vlakana i proteina pa je idealan i za one koji vode računa o ishrani
Sastojci:
- 4 velika jajeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 1 paprika babura
- 2 paradajza
- 3 kašike paste od paradajza
- ½ kašičice origana
- so i biber po ukusu
Priprema:
- U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, pa na tome propržite luk i papriku i odmah posolite. Ostavite da se krčka dok ne omekša, uz povremeno mešanje.
- Dodajte sitno seckan i prethodno oljušten paradajz i paradajz pastu. Dodajte začine i dinstajte nekoliko minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Paradajz treba da omekne, ali da zadrži oblik.
- Sklonite sve na jednu stranu tiganja i smanjite temperaturu da bude niska. Dodajte umućeno jaje, propržite kratko da počne da se steže, pa tek potom promešajte sa smesom koja na ivici tiganja. Začinite jelo po ukusu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.