Meksička kuhinja sve je popularnija na našim prostorima jer spaja sve ono što odlikuje srpsku: Testo, meso i začine, a sve to u izobilju. Jedno od takvih jela su i takitosi, koji se sastoje od urolane tortilje s nadevom od mesa, pržene u vrelom ulju
Sastojci:
Za takitose:
-
60 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice soli
- 100 g maslaca
- 200 ml mlake vode
Za punjenje:
- 400 g pilećeg filea
Za umak:
- 1 čaša kisele pavlake
- po ukusu so i biber
- ulje za prženje
- začini po želji
Priprema:
- Kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo sipajte u jednu posudu, pa dodajte maslac koji je odstojao na sobnoj temperaturi i počnite da mesite uz dodavanje malo po malo vode dok ne dobijete fino i glatko testo.
- Testo razvucite oklagijom kao za palačinke, pa secite krugove ili trouglove.
- Isecite pileće meso na tračice i začinite po ukusu, pa propržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni.
- Na jedan kraj isečenog komada testa stavite začinjeni štapić piletine, namažite malo kisele pavlake, pa urolajte kao palačinku. Probodite na jednom do tri mesta čačkalicom da se ne bi raspalo i pržite dok lepo ne porumeni sa svih strana.
- Služite uz umak od kisele pavlake uz dodatak začina po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.