Prvi 97 pregleda 04. Mart 2025.

Lagani recept za hrskava pileća krilca koja osvajaju

canva

Pileća krilca se mogu pripremiti na mnogo načina, a sve u zavisnosti od toga kakve ukuse volite. Neko ih voli u medu, neko u soja sosu, neko kada su ljuta, neko kada su kisela... Ali svi se slažemo u jednom: Pileća krilca su jedna od omiljenih 'grickalica' za večeru, uz film ili... Ma kako hoćete, sjajna su

Sastojci:

  • 6-8 pilećih krilaca
  • 2-3 kašike brašna
  • 1 kašika skroba
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica mlevene paprike (slatke ili ljute, po želji)
  • 3-4 čena belog luka (sitno iseckana ili izgnječena)
  • 50 g putera
  • 50 g rendanog sira
  • Seckani peršun za posipanje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Krilca dobro operite i osušite papirnim ubrusom. U činiji pomešajte brašno, skrob, so, biber i papriku. Krilca uvaljajte u ovu smesu tako da budu ravnomerno prekrivena.
  2. Pleh obložite papirom za pečenje i blago premažite uljem. Poređajte krilca u jednom sloju i pecite oko 35-40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, povremeno ih okrećući kako bi se ravnomerno zapekla.
  3. U tiganju na laganoj vatri istopite puter dok se krilca peku. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite da pusti aromu, ali da ne zagori. Kada su krilca gotova, prelijte ih otopljenim puterom i pospite rendanim sirom dok su još topla. Na kraju ih pospite seckanim peršunom.

Prijatno!

Tvoja reakcija?