Pileća krilca se mogu pripremiti na mnogo načina, a sve u zavisnosti od toga kakve ukuse volite. Neko ih voli u medu, neko u soja sosu, neko kada su ljuta, neko kada su kisela... Ali svi se slažemo u jednom: Pileća krilca su jedna od omiljenih 'grickalica' za večeru, uz film ili... Ma kako hoćete, sjajna su
Sastojci:
- 6-8 pilećih krilaca
- 2-3 kašike brašna
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica mlevene paprike (slatke ili ljute, po želji)
- 3-4 čena belog luka (sitno iseckana ili izgnječena)
- 50 g putera
- 50 g rendanog sira
- Seckani peršun za posipanje
Priprema:
- Krilca dobro operite i osušite papirnim ubrusom. U činiji pomešajte brašno, skrob, so, biber i papriku. Krilca uvaljajte u ovu smesu tako da budu ravnomerno prekrivena.
- Pleh obložite papirom za pečenje i blago premažite uljem. Poređajte krilca u jednom sloju i pecite oko 35-40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, povremeno ih okrećući kako bi se ravnomerno zapekla.
- U tiganju na laganoj vatri istopite puter dok se krilca peku. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite da pusti aromu, ali da ne zagori. Kada su krilca gotova, prelijte ih otopljenim puterom i pospite rendanim sirom dok su još topla. Na kraju ih pospite seckanim peršunom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.