Kus- kus se od pre par godina konzumira kod nas i čini se da još uvek nisu otkrivene sve njegove čari. Nasuprot tome, narodi na Istoku već vekovima jedu ovu žitaricu svakodnevno i od nje pripremaju preukusne obroke
Sastojci:
- 300 g kus - kusa
- veza praziluka
- krastavac
- paprika
- paradajz
- crne masline
- maslinovo ulje
- 2 limuna
- svjež peršun
- začini
Priprema:
- Povrće isecite na sitne kockice, a u međuvremenu zagrejte vodu u šerpi, pa kus kus prelijte u posebnoj posudi sa vodom i ostavite 5 minuta da nabubri.
- Nakon toga u velikoj posudi pomešajte kus- kus sa pripremljenim povrćem.
- Napravite dresing na sledeći način: U posudi iscedite limun, dodajte maslinovo ulje, pa začinite. Promešajte sve i prelijte kus- kus. Promešajte sve pa ukrasite peršunom i maslinama!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.