Iako su ruska salata i mimoza dve omiljene praznične salate na srpskim trpezama, njihova dugotrajna priprema zadaje glavobolju mnogim domaćicama. U toku pripreme glavnog jela i raznih sitnih kolača za svečare, treba umeti uštedeti vreme, a kako je pred nama nekoliko letnjih slava, imamo odličan recept za salatu koja će vam se dopasti
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 kuvana jajeta
- kisela pavlaka
- ulje
- šećer
- sirće
- so
- mirođija po želji
Priprema:
- Karfiol očistiti, podeliti na cvetove, pa obariti u slanoj vodi. Dobro ga ocediti i staviti u činiju.
- U dublju posudu staviti ulje, so, sirće, malo šećera i pavlaku, sve dobro izmešati i preliti karfiol.
- Iseckati barena jaja i promešati.
- Odozgo po želji ukrasiti mirođijom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.