Kada kod kuće imate ostatke povrća, pa vam u frižideru prave nered, možete ih iskoristiti da našravite ukusnu čorbicu. U nju možete staviri sve ono što vam je ostalo proteklih dana: Pola šargarpe, celer, šaku prokelja, par cvetića brokolija, kupus... Ma šta god vam padne na pamet
Mi smo se odlučili za ovu kombinaciju povrća!
Sastojci:
- 4 krompira srednje veličine, isečena na kockice
- 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 2 velike šargarepe, isečene na kockice
- 1 ½ šolja zamrznutog graška
- 1 ½ šolja zamrznutog kukuruza šećerca
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 litar bujona od povrća
- 1 šolja mleka ili biljnog mleka
- 2 kašičice sušenog timijana
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
- U velikom loncu na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast, a zatim dodajte celer i šargarepu. Dinstajte 4-5 minuta.
- Dodajte iseckani krompir, timijan i beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte čorbu od povrća. Stavite smešu da provri, pa kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.
- Šerpu sklonite sa šporeta i izmiksajte čorbu štapnim mikserom. Povrće možete potpuno izblendati ili izdvojiti jedan deo, pa ga pomešati s izmiksanim.
- Vratite šerpu na šporet i dodajte grašak, kukuruz i mleko. Posolite i pobiberite. Kuvajte oko 5 minuta, pa sklonite sa šporeta.
- Servirajte čorbu i pospite je seckanim peršunom. Služite čorbu uz integralni hleb ili dvopek.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.