Prvi 28 pregleda 07. Januar 2025.

Kokos rolat: Savršen desert za praznike!

canva

Ako ste u potrazi za savršenim desertom za Božićnu trpezu, imamo odličan predlog! U pitanju je rolat od kokosa koji va sigurno neće ostaviti ravnodušnim

Sastojci za tamnu smesu:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika kakao praha (vrhom puna)
  • 125 ml tople domaće kafe

 | Author: canva canva

Sastojci za svetlu smesu:

  • 100 g omekšalog maslaca ili margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 60 g kokosovog brašna
  • Za oblikovanje rolata:
  • 20-30 g kokosovog brašna

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke. Sipajte kafu postepeno i sjedinite sve sastojke. Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.
  2. Uzmite kesu za zamrzivač od 3L, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
  3. Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.
  4. Isecite gornji deo kese i skinite ga.
  5. Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.
  6. Stavite deo kese koji ste isekli i poravnajte oklagijom.
  7. Skinite gornji deo kese i uvijte rolat.
  8. Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.
  9. Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.
  10. Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.
  11. Isecite ga i poslužite.

Prijatno!

Tvoja reakcija?