Ako ste u potrazi za savršenim desertom za Božićnu trpezu, imamo odličan predlog! U pitanju je rolat od kokosa koji va sigurno neće ostaviti ravnodušnim
Sastojci za tamnu smesu:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika kakao praha (vrhom puna)
- 125 ml tople domaće kafe
Sastojci za svetlu smesu:
- 100 g omekšalog maslaca ili margarina
- 100 g šećera u prahu
- 60 g kokosovog brašna
- Za oblikovanje rolata:
- 20-30 g kokosovog brašna
Priprema:
- Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke. Sipajte kafu postepeno i sjedinite sve sastojke. Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.
- Uzmite kesu za zamrzivač od 3L, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
- Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.
- Isecite gornji deo kese i skinite ga.
- Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.
- Stavite deo kese koji ste isekli i poravnajte oklagijom.
- Skinite gornji deo kese i uvijte rolat.
- Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.
- Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.
- Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.
- Isecite ga i poslužite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.