Prvi 5 pregleda 08. April 2025.

Lagana čorba od pečuraka i spanaća!

canva

Spanać je namirnica koju jedemo u svakom periodu godine, a tokom prolećnih dana najlepše je pripremiti ga u nekoj čorbi. Jedan od naših preldoga jeste ova čorbica sa pečurkama i spanaćem

Sastojci:

  • 300 g šargarepe
  • 200g očišćenog spanaća
  • 200 g celera
  • 250 g krompira
  • 100 g praziluka
  • 200 g tikvica
  • 100 g crnog luka 
  • 200 g belog pasulja iz konzerve
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • kašika paradajz-pirea
  • 1,2 litra pileće supe 
  • 150 g čeri paradajza
  • 500 g različitih pečuraka
  • ruzmarin, so, biber i bosiljak

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Očišćenu i opranu šargarepu, celer, tikvice i krompir iseći na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckati.
  2. Pasulj iz konzerve ocediti. Crni luk malo propržiti na zagrejane tri kašike maslinovog ulja.
  3. Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti dva-tri minuta.
  4. Umešati paradajz-pire, kratko pržiti uz mešanje i sipati supu.
  5. Ostaviti da lagano ključa 30 minuta.
  6. Čeri paradajz iseći na četvrtine, a pečurke na listiće.
  7. Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz staviti u posudu sa supom pa kuvati još 15 minuta. Pred kraj dodati spanać i začiniti po ukusu.

Prijatno!

Tvoja reakcija?