Spanać je namirnica koju jedemo u svakom periodu godine, a tokom prolećnih dana najlepše je pripremiti ga u nekoj čorbi. Jedan od naših preldoga jeste ova čorbica sa pečurkama i spanaćem
Sastojci:
- 300 g šargarepe
- 200g očišćenog spanaća
- 200 g celera
- 250 g krompira
- 100 g praziluka
- 200 g tikvica
- 100 g crnog luka
- 200 g belog pasulja iz konzerve
- 5 kašika maslinovog ulja
- kašika paradajz-pirea
- 1,2 litra pileće supe
- 150 g čeri paradajza
- 500 g različitih pečuraka
- ruzmarin, so, biber i bosiljak
Priprema:
- Očišćenu i opranu šargarepu, celer, tikvice i krompir iseći na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckati.
- Pasulj iz konzerve ocediti. Crni luk malo propržiti na zagrejane tri kašike maslinovog ulja.
- Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti dva-tri minuta.
- Umešati paradajz-pire, kratko pržiti uz mešanje i sipati supu.
- Ostaviti da lagano ključa 30 minuta.
- Čeri paradajz iseći na četvrtine, a pečurke na listiće.
- Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz staviti u posudu sa supom pa kuvati još 15 minuta. Pred kraj dodati spanać i začiniti po ukusu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.