Vegasnki ili posni majonez je fenomenalan zato što se, kao i mrsni, veoma brzo i lako priprema, a ukus mu je zaista očaravajući. Isprobajte ga i uverite se da može da parira onom klasičnom, sa jajima
Sastojci:
- 300 ml ulja
- 150 ml sojinog mleka
- kašičica soli
- malo bibera
- 50 g senfa
- sok od jednog limuna
Priprema:
- U posudu za mućenje sipajte ulje, dodajte sojino mleko, malo soli i bibera, senf i sok od jednog limuna, pa mutite štapnim mikserom par minuta gore - dole dok se smesa ne zgusne. Majonez preručite u staklenu teglu, stavite poklopac i držite majonez u frižideru.
- Odličan je i kao namaz i kao dresing za različite salate od barenog povrća.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.