Zboravljena pita kljukuša je nekada bila jelo bez koga se nije moglo zamisliti nijedno slavlje. Ovo ej tradicionalni recpet za pitu koja se generacijama jela na našim prostorima, a izgleda da se ponovo vraća 'u modu'
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 150 g kajmaka
- 1 dl mleka
- 5 supenih kašika brašna
- 200 ml mleka
- 50 ml ulja
- dva jajeta
- dve kašičice soli
- jedna kašičica bibera
Priprema:
- Ogulite krompir, a potom ga izrendajte.
- Očistite crni luk i iseckajte ga što sitnije pa zatim dodajte sve ostale sastojke osim mleka i dve kašike kajmaka pa dobro promešajte.
- Smesu izlijte u tepsiju i pecite 20 minuta na 250 stepeni.
- Nakon što tepsiju izvadite iz rerne, premažite je kajmakom koji ste pomešali sa vrelim mlekom, pa vratite u rernu na još par minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.