Izgleda da su u Srbiji doručak broj jedan pekarski proizvodi, a kada je večera u pitanju... Pa isto! Kako ne biste bespotrebno trošili novac po pekarama, izdvajamo za vas recept uz pomoć koga možete da napravite i doručak i večeru
Ništa u ovom receptu ne bi bilo tako čudno da nisu u pitanju samo tri sastojka jer je recepata za kiflice milion. Pored toga, ovo je verzija koja ne sadrži ni kvasac ni prašak za pecivo, piše Glossy.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 g kisele pavlake
- 250 g margarina
Priprema:
- Margarin sobne temperature omekšati pa pomešati s kiselom pavlakom.
- Postepeno dodavati brašno, sve vreme meseći, dok ne dobijete mekano i fino testo. Napraviti kuglu od testa, pa pokriti providnom folijom. Staviti u frižider na najviše dva sata.
- Testo prebaciti na pobrašnjenu površinu, pa preseći jufku od testa na dva dela. Jednu polovinu razvući oklagijom u krug, pa niseći na trougliće, a zatim ponoviti isto s drugom polovinom testa.
- Filujte po želji slatkim il slanim nadevom (mada su i prazne vrlo sočne) i motajte u kiflice.
Prijatno!
Skladno sa člankom 94. Zakona o elektronskim medijima, komentarisanje članaka na web portalu Roosvaaj.rs dopušteno je samo registrovanim korisnicima. Svaki korisnik koji želi da komentariše članke obavezan je da se prethodno upozna sa Pravilima komentarisanja na web portalu Roosvaaj.rs i sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ivica
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.