Kao što rekosmo, bundeva je kraljica jeseni pa su pijace i marketi prepuni raznih vrsta ove ukusne namirnice. Iako se od nje mogu napraviti razna jela, potaž je neki klasik, veoma ukusan i izdašan, a o vitaminima ne treba ni da govorimo
Sastojci:
- 1 srednja budneva
- 2 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1,5 l vode
- svež peršun
- 3 čena belog luka
- 2 glavice crnog luka
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Usitniti bundevu, šraggarepu, luk i krompir pa kuvati oko pola sata na jačoj vatri.
Kada se povrće skuva, iscedite malo vode, ali ne sve i ispasirajte sastojke pomoću štapnog miksera.
Kada ste ispasirali povrće, vratite ga na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte ga još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk.
Kao prilog, koristite pavlaku ili kiselo mleko!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.