Prvi 26 pregleda 30. Januar 2025.

Italijanske ćuftice: Savršenstvo za ručak!

canva

Turske, švedkse ili italijanske, ćufte su mesno jelo koje se širom sveta obožava. Razlika u njihovoj pripremi je neznatna, ali ona ipak postoji. Ipak, veoma ih je lako napraviti, a danas preporučujemo d aisprobate italijansku verziju

Sastojci: 

  • 2 šolje pirinča 
  • 2 jajeta 
  • 1 šolja parmezana ili pekorino sira 

Za nadev:

  • 1 šolja ragu sosa
  • 1/2 pakovanja smrznutog graška 
  • 450 g rikota sira 
  • 230 g mocarele

Za pohovanje:

  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja vode
  • 2 šolje prezli

 | Author: canva canva

Priprema: 

  1. Skuvajte pirinač, pa dodajte jaja i parmezan i sve dobro sjedinite.
  2. Uzmite šaku smese, stavite kašičicu ragu sosa, malo graška, malo rikote i malo mocarele pa oblikujte lopticu. 
  3. Tako radite dok ne utrošite namirnice.
  4. Pomešajte vodu i brašno da dobijete glatku smesu, pa uvaljajte ćuftu, a zatim uvaljajte u prezle i pržite u zagrejanom ulju. 
  5. Ćufte poslužite uz sos po želji, mi predlažemo da to bude bešamel!

Prijatno!

Tvoja reakcija?