Turske, švedkse ili italijanske, ćufte su mesno jelo koje se širom sveta obožava. Razlika u njihovoj pripremi je neznatna, ali ona ipak postoji. Ipak, veoma ih je lako napraviti, a danas preporučujemo d aisprobate italijansku verziju
Sastojci:
- 2 šolje pirinča
- 2 jajeta
- 1 šolja parmezana ili pekorino sira
Za nadev:
- 1 šolja ragu sosa
- 1/2 pakovanja smrznutog graška
- 450 g rikota sira
- 230 g mocarele
Za pohovanje:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja vode
- 2 šolje prezli
Priprema:
- Skuvajte pirinač, pa dodajte jaja i parmezan i sve dobro sjedinite.
- Uzmite šaku smese, stavite kašičicu ragu sosa, malo graška, malo rikote i malo mocarele pa oblikujte lopticu.
- Tako radite dok ne utrošite namirnice.
- Pomešajte vodu i brašno da dobijete glatku smesu, pa uvaljajte ćuftu, a zatim uvaljajte u prezle i pržite u zagrejanom ulju.
- Ćufte poslužite uz sos po želji, mi predlažemo da to bude bešamel!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.