Iako nimalo nije zdravo jesti pohovanu hranu, u Srbiji se ona jede sa uživanjem. Pa kad je već tako, ako volite da spremate pohovanu piletinu, napravite je po našem receptu. Ukus će vas sigurno oduševiti, ali i brzina pripreme ovog jela. Naveli smo potrebne sastojke, a količinu mesa prilagodite svojim potrebama
Sastojci:
- pileće meso prema potrebi
- začin za piletinu
- suvi začin
- so, biber
- 2 kašike granula belog luka
- 1 kašike kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
Priprema:
- Iseckati meso na sitne kockice, dodati začin za piletinu, suvi začin, biber, beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, brašno i sve lepo izmešati.
- Sipati ulje da prekrije dno tiganja, pa kad se zagreje, kašikom vaditi piletinu i stavljati u tiganj na gomilice, i malo pritisnuti. Poklopiti i pržiti na tihoj vatri oko 30 minuta, te okretati povremeno da porumeni. Prženu piletinu izvaditi na papir da upije višak masnoće.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.