Krenulo je vreme rotkvica, sremuša, mladog luka, zelene salate... I sve to treba da pojedemo uz neko kvalitetno jelo! Recept za ovu čorbicu je veoma jednostavan, neće vam oduzeti puno novca i vremena, a moći ćete da uživate u toplom jelu uz omiljenu salatu
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 150 g šargarepe
- 100 g zeleni
- parče sitno narendanog celera
- 100 g pirinča
- so, biber, kurkuma, suvi začin
- 1 kašika soka od limuna
- naseckan peršunov list
Priprema:
- Propržiti crni i beli luk, šargarepu, zelen i celer. Dodati meso iseckano na kockice i pržiti dok ono ne pobeli. Sipati kašičicu mlevene crvene paprike, promešati i preliti čašom vode, pa ostaviti da se kuva 15 minuta na srednjoj temperaturi.
- Dodati prethodno opran pirinač i sipati 4 čaše vode, a potom kuvati dvadeset minuta.
- Pred kraj dodati začine prema ukusu. Na kraju dodati naseckani peršunov list.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.