Iako maje- više svi obožavamo Nutellu, često zažmurimo na činjenicu da sadrži ogromne količine šećera koje uopšte nisu zdrave. Nasuprot tome, možete napraviti domaću Ntellu u zdravijoj verziji koja vam uvek može poslužiti kao namaz za doručak ili kao užina kada vam se baš prijede nešto slatko
Sastojci:
- 300g pečenih lešnika, oguljenih
- 2 kašike rastopljenog kokosovog ulja
- 4 kašike javorovog sirupa ili prirodnog zaslađivača po želji
- 4 kašike sirovog kakaa
- pola šolje biljnog mleka
- prstohvat soli
Priprema:
- Lešnike posuti u pleh obložen pek papirom pa peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Vruće lešnike staviti u krpu i protrljati kako bi im otpala ljuska.
- Dok su još topli, lešnike dodati u blenderi blendajte sve dok masnoa ne počne da se skuplja na obodima posude. Onda sastružite i nastavite dalje ponavljajući postupak sve dok ne napravite puterastu strukturu.
- Rastopite kokosovo ulje i pomešajte sa ostalim sastojcima pa dodajte smesu u puter od lešnika i kratko izblendajte da se sve pomeša.
- Sipajte u teglu i ostavite da se potpuno ohladi. Ako želite ređi namaz, dodajte još dve kašike mleka pri sjedinjenju smesa.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.