Tradicionalno, nema ručka bez domaće supice koja se satima krčkala na špretu, ali s obzirom na sve manje vremena koje imamo za pripremu hrane, potrebni su nam jednostavniji recepti. Baš takav je i ovaj recept za domaću pileću supicu
Sastojci:
- 700 g piletine
- lovorov list
- 3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 korena peršuna
- 1 manje parče celera
- 2 krompira
- biber u zrnu i mleveni biber
- so
- biljni začini
- 4 šake rezanaca
Priprema:
- Sipajte 4 litra hladne vode u lonac za supu. Dodajte kašičicu soli, zrna bibera, lovorov list i meso. Potom ubacite povrće seckano na kockice i kuvajte na slabijoj vatri.
- Pošto provri, skinite penu, pa dodati džigericu i kašičicu vegete. Smanjite vatru i ostavite da vri.
- Kada se meso skuva, izvadite ga i stavite sa strane pa ga možete pojesti odvojeno.
- Izvadite ostatke iz supe kao što su zelen, šargarepa, luk, krompir itd, a potom procedite supu.
- Proceđenu supu vratite da provri i dodati rezance.
- Kada se skuvaju rezanci, supa je gotova.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.