Nutella je 'zaludela' ceo sver, a reč je o kremu od lešnika koji se koristi za razne poslastice kao nadev ili sastojak. U ovom receptu pročitaćete kako možete da napravite domaću nutellu, mnogo povoljniju i ukusniju verziju od originalne
Sastojci:
- 1 šolja oljuštenih pečenih lešnika
- 2 kašike kakaa
- 1 kašika maslaca ili biljnog ulja
- ½ šolje šećera
- malo ekstrakta vanile
- 2 kašike mleka u prahu
- prstohvat soli
Priprema:
Usitnite lešnike u blenderu i mutite sve dok ne postanu krem. Dodajte ostale sastojke i mutite dok ne dobijete željenu teksturu. Ukoliko vam se čini da je previše retka dodajte još malo kakaa ili mleka u prahu, ako je previše gusta, razredite je s malo mleka. Pripremljen krem prebacite u teglu i čuvajte u frižideru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.