Ako opet nemaš pojma šta da kuvaš i šta da ručaš danas pa sa tim pitanjem dolaziš na Roosvaaj, spremili smo ti novu ideju! S obzirom da se u našim krajevima krompir jede maltene svakodnevno i svi ga imamo u kući, imamo recept za sjajne ćuftice koje će se zbog neutralnog ukusa svima dopasti
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 g sira
- 2 glavice crnog luka
- 4 jaja
- Mirođija po ukusu
- Aleva paprika
- Brašno za valjanje
- Ulje za prženje
Priprema:
- Oljuštite krompir, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu. Krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom.
- Stavite brašno u jednu činiju, a u drugoj umutite preostala jaja. U tiganj sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast.
- Od smese kidajte komade i formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.
- Poslužite uz sos po želji!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.