Svinjski gulaš jedno je od omiljenih jela od mesa na našim prostorima, i ono za koje većinu sastojaka verovatno u svakom trenutku imate u frižideru ili zamrzivaču. Uz njega možete napraviti prilog po izboru, a možete ga jesti i samostalno
Sastojci:
- 500 g svinjetine
- 150 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 500 ml bujona
- 2 paradajza
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika paradajz-koncentrata
- ulje po potrebi
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Meso isecite na kockice, kao i dobro opranu i očišćenu papriku. Oljuštite paradajz, očistite ga od semenki i isecite na trake ili kocke.
- Isecite crni luk, pa stavite da se prži na malo ulja.
- Kad omeša, dodajte meso, pa promešajte i krčkajte još tri minuta, pa okrenite i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i papriku, pa nalijte bujonom i dobro promešajte.
- U međuvremenu operite i isecite pečurke na kriške.
- Ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko 15 minuta, uz povremeno mešanje, pa dodajte pečurke i dinstajte još oko 3-5 minuta.
- Pred kraj dodajte paradajz, pavlaku za kuvanje, biber i so, promešajte i kuvajte još par minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.