Prvi 74 pregleda 22. Januar 2025.

Brzi svinjski gulaš koji treba da probaš već danas!

canva

Svinjski gulaš jedno je od omiljenih jela od mesa na našim prostorima, i ono za koje većinu sastojaka verovatno u svakom trenutku imate u frižideru ili zamrzivaču. Uz njega možete napraviti prilog po izboru, a možete ga jesti i samostalno

Sastojci:

  • 500 g svinjetine
  • 150 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 500 ml bujona
  • 2 paradajza
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika paradajz-koncentrata
  • ulje po potrebi
  • so i biber po ukusu

 | Author: canva canva
Priprema:

  1. Meso isecite na kockice, kao i dobro opranu i očišćenu papriku. Oljuštite paradajz, očistite ga od semenki i isecite na trake ili kocke.
  2. Isecite crni luk, pa stavite da se prži na malo ulja.
  3. Kad omeša, dodajte meso, pa promešajte i krčkajte još tri minuta, pa okrenite i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i papriku, pa nalijte bujonom i dobro promešajte.
  4. U međuvremenu operite i isecite pečurke na kriške.
  5. Ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko 15 minuta, uz povremeno mešanje, pa dodajte pečurke i dinstajte još oko 3-5 minuta.
  6. Pred kraj dodajte paradajz, pavlaku za kuvanje, biber i so, promešajte i kuvajte još par minuta.

Prijatno!

Tvoja reakcija?