Poznata američka kuvarica Marta Stewart je ovo jelo osmislila za sve one koji nemaju živaca za pranje suđa nakon pripreme jela. Znate kada se nagomilaju sve te šerpe, tanjiri, noževi... E kada je ovaj recept u pitanju, takvih problema nećete imati jer sve što vam je od sudova potrebno je jedan tiganj
Takođe, za pripremu ovog jela vam treba svega 20 minuta što ga svrstava u popularna jela kada nemate mnogo vremena ili ne želite da se "bakćete" kuvanjem. Po želji, ukus možete pojačati i prilagoditi sebi, piše MissGastro.
Sastojci:
- 350 g taljatela
- 350 g cherry paradajza, seckanog na četvrtine
- 1 glavica crnog luka, naseckanog na tanke polumesece
- 4 čena belog luka, naseckanog na tanke listiće
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 2 veze naseckanog bosiljka
- 2 kašike maslinovog ulja
- krupna morska so i crni biber
- 4 i 1/2 šoljice vode
- sveže naribani parmezan, za posluživanje
Priprema:
- U vok ili veći tiganj staviti testeninu, paradajz, beli i crni luk, bosiljak, alevu papriku, 2 kašičice soli, malo bibera i vodu.
- Pustiti da voda provri na jakoj temperaturi i da se sve zajedno kuva uz povremeno mešanje, dok testenina ne bude al dente, a voda skoro potpuno ne ispari. Za to će vam trebati oko 9 minuta.
- Dodajte još soli i bibera po ukusu.
- Podelite u 4 porcije i pospite listićima bosiljka.
- Poslužite uz maslinovo ulje i ribani parmezan.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.