Testenina je uvek dobar izbor za ručak ili večeru, a veoma je brza za pripremu. Kada je reč o ovom receptu, na stolu ćete imati gotovo jelo za manje od pola sata, a možete beskonačno da ekspetimentišete kada je izbor povrća u pitanju
Sastojci:
- 400 grama suve testenine
- Maslinovo ulje
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 4 kašike maslaca
- 4 kašike brašna
- 3 šolje mleka
- 150 grama tvrdog sira
- tucana ljuta paprika
- sušeni začin po želji (bosiljak, origano)
- so, biber
Priprema:
- Testeninu obarite u posoljenoj ključaloj vodi.
- Povrće iseckajte i prodinstajte na maslinovom ulju, potom mu dodajte najpre maslac, pa brašno i onda nalijte mleko, malo-pomalo.
- Mešajte da dobijete gustibešamel. Začinite ga solju, biberom, prstohvatom ljute paprike i sušenim začinom.
- Pomešajte testeninu i sos i u vatrostalnoj posudi, pospite rendanim sirom i stavite da se zapeče na pola sata na temperaturi od 220 stepeni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.