Beli luk je nezaobilazan deo svake domaće trpeze, ali se i stranci odlučuju za njega u mnogim varijantama. Ona koju danas imamo za vas jeste hleb sa belim lukom koji je prava bomba i od mirisa, ali i od ukusa
Sastojci:
Za testo:
- 850 g brašna
- 25 g kvasca
- 500 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 30 g maslaca
Za premazivanje:
- 30 g maslaca
- 5 čenova belog luka
- peršun
- kačkavalj
- 1 žumance
Priprema:
- Mlako mleko stavite u činiju, dodajte kvasac, šećer i 300 g prosejanog brašna. Dobro promešjte, poklopite i ostaviti 20 minuta da se aktivira kvasac. Dodajte jaje, otopljeni puter, so i preostalo brašno pa zamesite meko testo.
- U posebnu činiju stavite otopljeni puter i dodajte izmrvljeni beli luk i peršun i dobro promešajte.
- Testo isecite na kriške, svaki deo premažite pripremljenom smesom i poređajte u pleh, između kojih stavite parče kačkavalja. Pokrijte i ostavite da se diže 20 minuta. Hleb premažite umućenim žumancetom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C 40 minuta. Nakon što izvadite hleb iz rerne, dok je još vruć, premažite ga puterom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.