Višnje i čokolada su pobednička kombinacija koja se uvek rado priprema i jede. S obzirom da se nalazimo u periodu godine kada se slatkiši nemilosrdno jedu, isprobajte ovu preukusnu tortu. Obećavamo, nećete zažaliti
Sastojci:
- 250 g crne čokolade
- 200 g putera
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice kakaa
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 400 g višanja, svežih ili zamrznutih
Priprema:
- Na pari otopite puter i čokoladu. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dobro promešajte sa prohlađenim otopljenim puterom i čokoladom.
- Dodajte brašno i kakao, promešajte da dobijete kompaktnu smesu, pa na kraju dodajte očišćene višnje i sve dobro promešajte.
- Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 40 minuta na 180 stepeni.
- Ukrasite glazurom od čokolade i višnjama
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.