13 pregleda 30. Januar 2025.

Brza torta sa višnjama, gotova dok trepneš

canva

Višnje i čokolada su pobednička kombinacija koja se uvek rado priprema i jede. S obzirom da se nalazimo u periodu godine kada se slatkiši nemilosrdno jedu, isprobajte ovu preukusnu tortu. Obećavamo, nećete zažaliti

Sastojci:

  • 250 g crne čokolade
  • 200 g putera
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašičice kakaa
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • 400 g višanja, svežih ili zamrznutih

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Na pari otopite puter i čokoladu. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dobro promešajte sa prohlađenim otopljenim puterom i čokoladom.
  2. Dodajte brašno i kakao, promešajte da dobijete kompaktnu smesu, pa na kraju dodajte očišćene višnje i sve dobro promešajte.
  3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 40 minuta na 180 stepeni.
  4. Ukrasite glazurom od čokolade i višnjama

Prijatno!

Tvoja reakcija?