Šakšuka: Omiljeno jelo sa jajima i povrćem!

canva
Šakšuka nam dolazi sa Bliskog Istoka, tačnije iz Tunisa. U ovoj zemlji se šakšuka priprema kao jedno od najvažnijih jela, ali se rado jede i u Laibanu, Maroku, Saudijskoj Arabiji... Pa čak i kod nas
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • 1/2 crvene paprike
  • 500 g svežeg paradajza ili jedna konzerva seckanog paradajza
  • 1/2 kaašičice kumina
  • 1/2 kašičce soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice kajenske paprike (zamenite je ljutom tucanom ako je nemate)
  • 4 domaća jaja
  • malo fete, po želji
  • sveži peršun

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk i sitno seckani beli luk, uz dodatak soli. 
  2. Dodajte papriku i pržite nekoliko minuta da paprika blago omekša. Dodajte začine pa opet kratko propržite.
  3. Sitno iseckajte paradajz koji ste prethodno oljuštili pa ga dodajte u tiganj sa povrćem. Krčkajte 10-15 minuta. 
  4. Varjačom napravite 4 udubljenja u koja ćete razbiti jaja. Svako jaje pažljivo razbijte u svoje udubljenje, začinite po ukusu i poklopite. Krčkajte dok se jaje ne skuva onoliko koliko želite.
  5. Sklonite sa vatre i servirajte uz sveži peršun i nekoliko komadića fete, po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs